Viininvalmistus
Viininvalmistus aineet: 1) Raikasta vettä 2) Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg sokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän sokerin määrästä. 3) Raaka-aineet joko metsästä, puutarhasta tai viiniainespakkauksesta. Tuoreina, pakastettuina, kuivattuina tai mehuna 4) Käymisaineet käymisaine- tai valmisviinipakkauksesta.
1) Osta tarvittavat välineet: käymisastia, lämpömittari, harsopussi, lappo, ominaispainomittari, korkituskone, pullon pesuri, desinfiointiaine yms. 2) Älä tavoittele korkeaa alkoholiprosenttia vaan hyvää makua 3) Tee viinisi jostain luonnontuotteesta eikä vain viinipakkauksen aineista: omena, päärynä, kirsikka, viinimarja, raparperi, voikukka, mansikka yms. 4) Käytä viinipakkauksen kemikaaleja hyväksesi – ja osin myös pakkauksen hedelmiä, marjoja yms., mutta ei siis pelkästään näitä 5) Ää tee makeaa viiniä vaan mahdollisimman kuivaa – säästele sokerissa, voitat maussa 6) Pitkä, laiskahko käyminen alhaisessa lämmössä on parempi kuin kova, lyhyt pöhinä lämpimässä 7) Lappoa ahkerasti pohjan hiivalillu ja töhnä pois – viiniä menee hukkaan, mutta maku korvaa sen 8) Muista hygienia – pese astiat, pullot, korkit yms. hyvin ja desinfioi 9) Pullota tai pussita viinisi 10) Noudata viinipakkauksen ohjetta – se on aivan riittävä ja selkeä viininvalmistuksen alkuunpääsemiseksi.
Varastossa
6,90 €Varastossa
3,60 €Varastossa
6,90 €Varastossa
3,50 €Varastossa
3,40 €Varastossa
2,50 €Varastossa
2,40 €Varastossa
2,50 €Varastossa
2,95 €Varastossa
23,95 €Varastossa
3,50 €Varastossa
21,90 €Varastossa
6,80 €Varastossa
3,50 €Varastossa
6,95 €Varastossa
6,90 €Varastossa
2,60 €Varastossa
2,90 €Varastossa
6,50 €Varastossa
2,50 €Varastossa
4,50 €Varastossa
2,50 €Varastossa
1,80 €Varastossa
8,50 €Varastossa
7,50 €Varastossa
3,30 €Varastossa
9,95 €Varastossa
13,90 €